Fönsterlampor för extra ljus

Att Sverige är ett land med många mörka höst och vinterkvällar är säkert ingen stor nyhet. Någonting många missat dock är att det finns ett enkelt sätt att få lite mer ljus till fönstren i hemmet, nämligen fönsterlampor.

Alla människor har olika smak när det kommer till inredning och detta blir särskilt tydligt när man ska inreda med lampor och belysning. En del uppskattar lampor med en modern design, medans andra känner att de absolut vill ha någonting klassiskt som inte sticker ut för mycket. Vad man än har för smak kan det vara skönt att veta att det idag finns snygga fönsterlampor för i princip alla smaker och stilar, särskilt om man går ut på nätet och kikar.

Vanliga material för en fönsterlampa är metall, mässing, glas och plast. Det finns också en hel del snygga modeller som är tillverkade i trä, koppar eller marmor. Storlekarna kan variera, men de flesta modeller är inte särskilt stora och tar inte upp mycket plats, så man behöver inte oroa sig för att de ska skymma dagsljuset eller ge en instängd känsla.

En del fönsterlampor kommer utrustade med en liten kruka, detta kan vara perfekt för alla som vill få plats för lite mer växter i vardagsrummet, köket eller var man än vill ställa lampan.

En annan populär variant på en fönsterlampa är den som kommer utrustad med ett litet utrymme där man kan ställa stearingljus eller lyktor. Denna typ av lampa kan verkligen vara någonting som höjer mysfaktorn i vardagsrummet eller sovrummet under den mörka årstiden. Dessa lampor kan också vara ett populärt val för den som vill få en välbehövlig ljuskälla till balkongen eller uteplatsen. Har man inget eluttag på balkongen kan man välja en batteridriven modell.

Andra fönsterlampor ser mer ut som vanliga lampor utan några krusiduller och har en design som är enkel att matcha med allt annat man har i rummet. De sticker inte ut på något sätt, men gör ändå att fönstren och rummet ser lite mer inbjudande ut samtidigt som man får mer ljus till hemmet.

Kort sammanfattat kan man säga att lampor i fönstren gör hemmet mer komplett. Tack vare det breda utbudet som idag finns tillgängligt, kan alla hitta någonting snyggt – lampor man trivs med och som samtidigt passar in med inredningen i övrigt.

Fönsterlampa med stålskärm och topp i trä