Hitta rätt köksbord

Det är mycket som händer runt köksbordet, vilket gör det till en viktig möbel. Dels så äter man här, detta är den grundläggande anledningen till att ha ett bord här. Familjen behöver inte alls vara så stor för att det ska vara bekvämt och trevligt att sitta tillsammans runt ett köksbord. Men många gånger så används bordet också för att läsa läxor, spela spel eller ta hand om familjens räkenskaper. Det är ett bord som verkligen utnyttjas maximalt.

Idag finns det många snygga köksbord att välja mellan. Många är klassiskt rektangulära, man sitter mitt emot varandra vilket gör det lättare att kommunicera. Andra är runda, de tar ofta lite mer plats men man kan också lätt få in en extra stol. För de små familjerna, kanske bara ett par, så finns det praktiska små fyrkantiga köksbord som lätt kan få plats även i ett litet kök.

När man väljer köksbord är det bra att tänka efter hur många som vanligtvis kommer att sitta här och äta. Måltiderna måste vara inbjudande och det gäller att sitta skönt. Om man måste flytta runt eller inte når fram ordentligt så kan det skapa lite onödig stress vilket man absolut inte behöver. Rätt storlek är alltså basen. Det är inte alla snygga köksbord där det är lätt att få plats med en extra stol, en del beror ju också på hur benen är utformade. Andra bord är designade för att man ska kunna ha en stor mängd gäster, antingen genom att fälla ut en extra bordsskiva eller så kan man ställa stolar runt om bordet.

En annan viktig sak att ha i åtanke när man köper ett köksbord är att det ska vara lätt att hålla rent. Återigen så är familjens uppläggning av vikt. Har man många små barn i hemmet så är det uppenbart att det kommer att spillas ganska så rejält. Men om alla i familjen är av en viss ålder så kanske man kan satsa på ett lite mer elegant eller ömtåligt bord. Kanske ett köksbord i ek eller något annat snyggt träslag? De flesta köksbord är idag behandlade med en ordentlig finish så att det är enkelt att torka av och hålla allt hygieniskt.

Med rätt köksbord så kommer köket att bli fokus i hemmet, ett rum dit alla, både familj och gäster dras. Man kommer att kunna sitta skönt vid alla måltiderna och det kommer att fungera bra med renhållet. Här ska det alltid finnas plats för familj och vänner, att bryta bröd tillsammans är viktigt. Oavsett om köksbordet är runt, fyrkantigt eller ovalt så kan det vara både praktiskt och snyggt.

Köksbord i ek

Köksbord i ek ihop med svarta stolar